Известие

Collapse
No announcement yet.

Идиот търси помощ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Идиот търси помощ

Здравейте,
    Днес пътувах до вилата, без аварии... но пред къщата подбрах един камък, строших предната броня и явно нещо отдолу, защото целия камък беше в масло. Мислех, че е картера, но явно не, защото сега няма масло под колата... тя си е без кора от покупката.

Та имам три молби, ако можете, помагайте...

1.Евтин репатрак за София област. Селото е Гинци. Сега звънях на пътна помощ, но ми искат по левче на километър за посока до София...

2.Търся "нова" броня втора употреба за Алфата, 1.9 Дизел, 140 к.с., MJET

3.Сервиз в София, в който няма да ми съдерат кожата за отстраняване на авариите.

Идиота предварително благодари.
    Alfa Romeo 147, 1.9 JTD, 138 k.c., MJET. И пенсионерката пред блока 156.

Колега,дръпни щеката на двигателя и провери нивото на маслото.
    Провери и хидравличната течност,изобщо огледай всичките казанчета за флуидите по колата. Ако е изтекло много все няко трябва да е празно?

-----------
    Пай сеее ...
    Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Огледах, най-вероятно е маслото на климатика, но така или иначе ми трябва майстор.. до София ще я докарам, ама от там не знам къде да я карам.

Comment

Първоначално публикувано от ilia.ivanov Покажи съобщение
        Огледах, най-вероятно е маслото на климатика, но така или иначе ми трябва майстор.. до София ще я докарам, ама от там не знам къде да я карам.
        Звъни по форумните сервизи....Rubigcar, Ventura, Extreme....

http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=26

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Ако е маслото на климатика е малкият дявол. Ако си сигурен, че има масло в картера и вдига налягане-карай сия, но горещо ти препоръчвам да внимаваш да не включваш климатика.
          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

А сигурен ли си че някой преди теб не го е подхванал този камък и всъщност по камъка да е неговото масло!?
            Alfa Romeo 156 - 1.9 JTD 100 и не знам си там колко коня

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
              Ако е маслото на климатика е малкият дявол. Ако си сигурен, че има масло в картера и вдига налягане-карай сия, но горещо ти препоръчвам да внимаваш да не включваш климатика.
              Ако беше съдрал тръба на климатика щеше да я чуе. И не мисля че би било опасно щото и да иска няма да може да пусне компресора с паднало налягане в системата.

Колегата ни кара малко да гадаем, понеже нито ни казва каква е колата нито къде точно е попаднал камъка. В този ред на мисли масло може да потече от пробит маслен охладител или зацапан интеркулер.

Лисан си има негов си репатрак
              Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
              Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
              Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Здравейте,
                Извинявам се, че не съм описал ситуацията както трябва, но вчера наистина не бях на себе си от супер тъпотията, която направих.

Колата е 147 1,9 JTD 16 V, 138 к.с.

Накратко, това е пустия камък:

Бронята съм я тряснал от лявата страна:

От това "камъче" дори калника се е изкривил:

Ето ги въпросните омаслени маркучи:

Иначе маслото си е ОК, проверих, догоре е, и диагностиката не показва проблем:

Един съсед ми даде 2 литра масло за резерва, защото утре ще пробвам да я прибера на собствен ход до София, та ако се наложи да досипвам. Като цяло ще я карам в сервиза на Лисан, защото прочетох хубави мнения, остава и броня да намеря.

Още веднъж, благодаря за съпричастността.
                Last edited by ilia.ivanov; d.m.y г., 15:25. Основание: Грешен линк

Comment

Хъм... Колега преди да тръгнеш я остави да поработи на място и задължително провери дали ти работи хидравликата на волана и дали ти духа студено климатика
                  Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                  Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                  Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Корави коли са това Алфите

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ilia.ivanov Покажи съобщение
                      Като цяло ще я карам в сервиза на Лисан, защото прочетох хубави мнения, остава и броня да намеря.

Още веднъж, благодаря за съпричастността.
                      Дай да ги видя тези хубави мнения.

От тази страна е маслото. Но отпред е "радиаторът" за хидравликата и маркучите за климата. Ако е климата, до сега вече не трябва да може да се включи компресора
                      Дай 20лв. да ти залепят бронята
                      Last edited by Alex_26; d.m.y г., 18:31.

Comment

Дано да ти обърнат внимание,и да не те претупат. Аз съм недоволен от отношението им.

-----------
                        Пай сеее ...
                        Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Първоначално публикувано от Zlobich Покажи съобщение
                          Дано да ти обърнат внимание,и да не те претупат. Аз съм недоволен от отношението им.

-----------
                          Пай сеее ...
                          И не само ти, но много от недоволните не пишат тук

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
                            Хъм... Колега преди да тръгнеш я остави да поработи на място и задължително провери дали ти работи хидравликата на волана и дали ти духа студено климатика
                            Сега я пробвах, работи и хидравлика и климатик.. всичко и от никъде не капе, което е още по-странно. Така че ecotronic е прав, корава е колата.

Относно сервиза, явно няма да е там.

Comment

Аз мога да препоръчам Rubig car. Доволен съм от Руме и екипа му.

-----------
                              Пай сеее ...

Comment

Working...
                              X